ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-СПРОСТУВАННЯ - Піца Celentano
green
Назад

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-СПРОСТУВАННЯ

Відкритий лист мережі Pizza Celentano щодо публікації «Легенда йде. Мережа Pizza Celentano закриває всі ресторани в Києві» у виданні «Новое Время» від 08 червня 2020 року.
https://nv.ua/ukr/biz/economics/pizza-celentano-yde-z-kiyeva-novini-kiyeva-50092691.html

Управляюча компанія мережі Pizza Celentano звернулася з відкритим листом до видання «Новое Время» щодо публікації «Легенда йде. Мережа Pizza Celentano закриває всі ресторани в Києві» від 08 червня 2020 року.  Ця публікація містить недостовірну інформацію, що порочить ділову репутацію мережі Pizza Celentano. Також в публікації не було дотримано журналістських стандартів, які є універсальною ознакою якісного журналістського матеріалу, адже перед публікацією видання не зверталося за коментарями безпосередньо до власників торгової марки Pizza Celentano (франчайзер найбільшої франчайзингової мережі ресторанів України).
Етичний кодекс українського журналіста визначає, що найпершим обов’язком журналіста є повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події. Достовірність інформації означає якісну перевіреність кожного факту в компетентних щодо цього факту джерелах. Міжнародна декларація принципів поведінки журналістів закріплює, що журналіст зобов’язаний подавати інформацію, посилаючись на факти, походження яких він/ вона знає. Недотримання цього стандарту є прямим свідченням замовності публікації, тобто ознакою джинси.

Відкритий лист-спростування на публікацію «Легенда йде. Мережа Pizza Celentano закриває всі ресторани в Києві» від 08 червня 2020 року на інформаційно-новинному сайті «Новое Время».

Pizza Celentano – найбільша мережа ресторанів України з понад 21-літньою історією та перша франчайзингова мережа в Україні, яка станом на сьогодні налічує 120 ресторанів, а не 50 як вказано у публікації у 53 містах України (Бердянськ, Біла Церква, Верхньодніпровськ, Вінниця, Горішні Плавні,  Дніпро, Дружківка,  Житомир,  Жмеринка, Запоріжжя,  Знам’янка, Ізмаїл, Кам`янське, Кам’янець –   Подільський, Каховка,  Конотоп,  Костянтинівка, Краматорськ,  Кременчук, Кривий Ріг, Кропивницький, Лисичанськ, Лубни, Львів, Луцьк, Мелітополь, Миколаїв, Нетішин, Нікополь, Нова Каховка, Новомосковськ, Олександрія, Павлоград, Первомайськ, Полтава, Рівне,  Ромни, Світловодськ, Сєвєродонецьк, Славута, Слов’янськ, Стрий, Суми, Тернівка, Тернопіль, Умань, Херсон  Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Чортків), а не лише на заході країни, як було зазначено у статті.
Власниками більшості ресторанів мережі є франчайзі, які за договором франчайзингу користуються торговою маркою Pizza Celentano, але самостійно відповідають за операційну діяльність та фінансовий результат своїх ресторанів.
«За понад 21 рік наша мережа пережила не одну кризу. Фактично жодна ресторанна мережа України не може станом на зараз похвалитися такою довговічністю. Для того, щоб залишатися цікавими для наших гостей, ми постійно вдосконалюємо наші страви, меню, стандарти роботи та сервісу, інтер’єр ресторанів. На жаль не усі наші франчайзі мають фінансову та організаційну можливість оновлюватися разом з нами, відповідно їх ресторани втрачають актуальність та гостей і закриваються. Але для легенди – це нормальний процес еволюції, адже на місці або поруч старих ресторанів відкриваються оновлені, які користуються успіхом у гостей. До прикладу в минулому році закрилася перша піцерія мережі у Львові, відкрита у 1998 році, але за рогом процвітає оновлений ресторан мережі і це і є наша стратегія оновлення в дії» – зазначив виконавчий директор управляючої компанії ТМ Pizza Celetano Володимир Гнатюк.
Інтер’єр оновлених ресторанів Pizza Celentano отримав високу міжнародну винагороду European property awards за найкращий інтер’єр ресторану 2017 року. Редизайн фірмового стилю Pizza Celentano – переможець конкурсу Ukrainian Design: The Very Best Of 2018.  Pizza Сelentano впровадила в Україні нову кулінарну професію піца-майстра, мережа заснувала та протягом останніх трьох років проводить відкритий чемпіонат України по піці. За останні 2 роки мережа Pizza Celentano відкрила 10 закладів,  також було оновлено 15 ресторанів мережі, у минулому році вперше в Україні почав діяти Pizza Celentano Drive, новий сервіс, який впровадила мережа Pizza Celentano в одному з нових закладів у Львові, що на Кульпарківській 200а (у Futura Hub).
На 2021 рік мережа шукає потенційних франчайзі у Києві, готових працювати з оновленими форматами Pizza Celentano та на початку року відкриє ресторан у центрі Варшави. Тільки за період карантину мережею було продано 3 нові франшизи.

Видання «Новое Время» готує матеріал спростування.

green